Hárman pihenőt kaptak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéből, helyükre két másik játékost hívott be Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a franciák ellen a sorra kerülő két felkészülési mérkőzésre.

Tatabánya, 2024. szeptember 28. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a Magyarország – Románia női kézilabda felkészülési mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. szeptember 28-án. Magyarország-Románia 37-28. November 28. és december 15. között rendezik meg az EHF női kézilabda Európa-bajnokságot Ausztriában, Magyarországon és Svájcban. MTI/Kovács Tamás

A hazai szövetség honlapján olvasható keddi hír szerint Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga és Klujber Katrin a három kimaradó, ugyanakkor meghívót kapott Bukovszky Anna és Grosch Vivien.

Győri-Lukács Viktóriával, Janurik Kingával és Klujber Katrinnal abban állapodtunk meg, hogy ezúttal pihenőt kapnak” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir.

A legfőbb célunk a hazai Európa-bajnokság, ezt is szem előtt tartottuk a játékosokkal történő megbeszéléseken, hiszen a lényeg, hogy az alapembereink mindenképpen jó állapotban legyenek az év végi tornára, ezen a héten pedig a stábbal megnézhetünk olyan játékosokat is, akik a keretben szóba jöhetnek akár most, akár a jövőben„.

Az olimpiai hatodik helyezett magyarok csütörtökön Toulonban, szombaton pedig a Párizs melletti Tremblay-en-France-ban játszanak az olimpiai ezüstérmes, világbajnok franciákkal.

Az idei lesz az ötödik – részben – magyarországi rendezésű női kézilabda világverseny. Az 1982-es és az 1995-ös világbajnokságon ezüstérmes, a 2004-es kontinenstornán bronzérmes, a 2014-es Eb-n pedig hatodik lett a magyar együttes.

Az idei kontinenstornát november 28-tól december 15-ig rendezik, a magyarok a csoportkört és továbbjutás esetén a középdöntőt is Debrecenben játsszák.

A magyar női válogatott októberi kerete:

kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia), Bukovszky Anna (Vác)

jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (HB Ludwigsburg, német), Grosch Vivien (Debrecen)

jobbátlövők: Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), Albek Anna (Mosonmagyaróvár)

irányítók: Vámos Petra (Metz HB), Simon Petra (Ferencváros)

beállók: Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Bordás Réka (Ferencváros), Pásztor Noémi (CSM Bucuresti, román)

balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita, román), Juhász Gréta (Vác)

balszélsők: Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs), Márton Gréta (Ferencváros)

Hirdetések