Öt tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztották a nógrádi tűzoltókat a hétvégén.

Meggyulladt egy bokor szombat délután Salgótarjánban, egy Kassai sori ingatlan udvarán. A tűz során az épület szigetelése és egyik nyílászárója is károsodott. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta az épületet, valamint megbontották a külső szigetelést. További tűzre utaló jelet nem találtak. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy első emeleti lakásban szombat este Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A lakás fürdőszobájában egy szárítógép gyulladt ki. A helyi hivatásos tűzoltók egy kézi tűzoltó készülék segítségével eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. Az eset során nem sérült meg senki.

Összeütközött egy motoros és egy személyautó vasárnap délelőtt Pásztó és Tar között, a 24105-ös számú úton. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a motorost. 

Kigyulladt egy személyautó vasárnap délután egy rózsadombi családi ház kertjében, Mátraverebélyen. Az autó hegesztési munkák közben kapott lángra. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével eloltották a tüzet. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át az épületre. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres alapterületű parasztház vasárnap este Cserhátsurányban, a Kinizsi úton. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei négy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Mivel az ingatlan lakhatatlanná vált, lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Hirdetések