A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatott egy 24 éves férfit, aki számos bűncselekményt követett el lakóhelyén, többek között édesapja ellen is.

A Pásztói Rendőrkapitányság rendelkezésére álló adatok szerint a férfi terhére több, közelmúltban elkövetett cselekmény róható:

2023. áprilisában társaival együtt lakóhelyén tört be egy ingatlanba, ahonnan bútorokat, lemezkályhát, háztartási gépeket, vécékagylót, létrát, talicskát és propán-bután gázpalackot is eltulajdonítottak.

Májusban két kállói élelmiszerboltot rongált meg, az egyikről ellopott két mozgásérzékelő lámpát is, majd később a villanyóraszekrény lakatját leverte, a kismegszakító ajtaját letörte és az áramot lekapcsolta.

Ugyanezen időszakban több alkalommal is meglopta a családját: fűnyírót, betonkeverőt, faanyagot, kerékpárt és okosórát is elvitt otthonából. A biciklit később értékesítette 5.000 forintért egy falubelijének, azonban pár nap múlva visszalopta tőle.

2024. augusztus 22-én a már bűnügyi felügyeletben lévő gyanúsított ellopta édesapja fűkaszáját, majd elvitte ismerőséhez, hogy eladja neki.

Utolsó cselekménye után édesapja értesítette a rendőrséget, a fiatal férfi ennek hallatán a lábára szerelt, mozgását nyomon követő technikai eszköz szíját levágta és ismeretlen helyre távozott.

Lopás és fogolyszökés miatt folyik vele szemben eljárás, ellene már számos marasztaló ítélet született és jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, ezért a Pásztói Járásbíróság indítványozta a letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság egy hónapra elrendelt.

Hirdetések