A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfivel szemben, aki telefonos fenyegetéssel kényszerítette intézkedésre a rendőrséget.

A vád szerint a férfi 2024. június 2-án a délutáni órákban egy Balassagyarmat melletti kistelepülésen vezette autóját, amikor összetalálkozott a vele rossz viszonyban lévő ismerősével. A két férfi közt szóváltás alakult ki, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a vádlott lábát a másik férfi megütötte. Erre a vádlott felhívta a mobiltelefonjáról a 112-es hívószámú miskolci hívásfogadó (segélyhívó) központot, és közölte az operátorral, hogy ha a rendőrök nem csinálnak valamit, akkor felgyújtja a haragosát és annak családját.

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonáló férfit előállították.

Aki abból a célból, hogy a rendőrséget arra kényszerítse, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfivel szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat. Abban az esetben ha a vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség vele szemben két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Hirdetések