A Nógrád Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt emelt vádat egy harmincas éveiben bujáki férfival szemben, aki a helyi temetőnél megölte, majd kifosztotta barátját.

A vád szerint a férfi és későbbi áldozata barátok és munkatársak voltak. 2023. április 22-én délelőtt a sértett megkérdezte a vádlottat, hogy kapcsolatot tartott-e fenn az élettársával, amire a férfi igennel felelt. Aznap délután a vádlott a második közös gyermeküket váró feleségének elmesélte, hogy a sértett megcsalja az élettársát és egy másik nővel el fog menni a faluból, este pedig egy ásót és egy csákányt vitt ki a bujáki temetőbe.

Másnap a déli órákban a vádlott sürgős találkozóra hívta barátját, és a temetőnél a mobiltelefonján megmutatta az élettársával váltott üzeneteket, melyekből a barátja számára kiderült, hogy megcsalták őt.

Ezután bementek a temetőbe, ahol veszekedni kezdtek, majd a vádlott ököllel leütötte, és a 9 cm pengehosszúságú késével kétszer mellkason, kétszer pedig hason szúrta férfit azért, hogy ne tudja elmondani a vádlott várandós feleségének azt, hogy szexuális viszonyt folytatott az élettársával.   

A haldokló áldozat mobiltelefonját a vádlott elvette tőle, és üzenetet küldött a férfi élettársának arról, hogy elhagyja őt, illetve saját telefonjára, hogy elhagyja családját és gondoskodjon róluk.

Ezt követően a gyilkos a már korábban a temetőbe kivitt ásóval a hason fekvő áldozatát hátulról fejen ütötte, a csákánnyal ásott egy gödröt, melybe belehelyezte a holttestet és földet lapátolt rá.

A holttest gödörbe helyezése közben a sértett pénztárcája a földre esett, melyből a gyilkos eltulajdonított 60.000 forintot.  

Fotó: police.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a sértettet megölő, majd a halott pénzét elvevő férfivel szemben előre kitervelten elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Arra az esetre, ha a büntetlen előéletű férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség vele szemben 17 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Hirdetések