A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki verbális és fizikai erőszakot is alkalmazott annak érdekében, hogy a sértett engedelmeskedjen az akaratának.

A vádirat szerint a sértett 2022. december 31-én a délutáni órákban a salgótarjáni buszpályaudvaron várakozott, hogy a családjához utazzon, ott találkozott össze volt párjával. A férfi azt akarta, hogy a nő vele menjen, megfenyegette, amitől a sértett megijedt és felszállt a vádlottal egy másik buszra.

A buszon ülve a vádlott megtiltotta a nőnek, hogy segítséget kérjen az utasoktól vagy a sofőrtől, utasítását nyomatékosítva elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést is és azzal fenyegetőzött.

17 óra 30 perc körüli időben érkeztek meg Egyházasgergére, ahol a vádlott pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva a sértett megpróbált elmenekülni, azonban a férfi utolérte, a hajánál fogva a földre rántotta, majd behúzta egy ház mögé és a nő nyakát fojtogatta, nem engedte megmozdulni, egy téglát akart a fejéhez dobni.

Ezt követően felhúzta a földről a sértettet és közölte vele, hogy megöli, majd ököllel megütötte a fején és egy alkalommal meg is rúgta őt, azonban a bántalmazást hirtelen abbahagyta, elfutott, a sértett pedig járókelőktől kért segítséget.

A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a nőnek.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfi ellen, melyben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hirdetések