Személyre szabott bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal várták a prevenciós szakemberek az érdeklődőket Bercelen és Salgótarjánban.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai augusztus 24-én a Bercel községben megrendezett Nógrád vármegyei polgárőrnapon, majd augusztus 25-én Salgótarjánban, a Box Kupán várták a fiatalokat és időseket egyaránt a „Házhoz megyünk!” program keretében.

A prevenciós szakemberek a vagyonvédelem vonatkozásában az internet és a közösségi média veszélyei, valamint az áldozatvédelemmel kapcsolatban látták el tanácsokkal a rendezvényekre kilátogatókat. Az érdeklődők a bűnmegelőzési tanácsok mellett hasznos balesetmegelőzési ismereteket is kaphattak a rendőr-főkapitányság munkatársaitól.

A rendezvényeken a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztje a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe történő jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárás menetéről, valamint a 10 hónapos rendőrjárőr, valamint az iskolaőr képzésről tájékoztatta a programokra kilátogatókat.

A toborzás és a képzésekre való jelentkezés folyamatos. Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a vármegye rendőrkapitányságain és rendőrőrsein.

Hirdetések