A napokban értek haza Bécsből a balassagyarmati Szondi György Technikum tanulói, akik az egy hónapos szakmai gyakorlatukat töltötték az osztrák fővárosban. Élményekkel, tapasztalatokkal,motivációval érkeztek.

Tanka Ágnes, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző iskolájának igazgatója kifejtette: úgy gondolja, mind a 12 tanítványuknak jót tett az egy hónapos külföldi utazás, hiszen sok tapasztalatot szerezhettek a szakmájukat tekintve, és kiszakadtak a mindennapi környezetükből is.

Részletezte: az ácsok egy bútorgyárban dolgoztak, famegmunkálás volt a feladatuk. A hegesztők egy fémmegmunkáló cégnél helyezkedtek el. A gyakorlaton résztvevő kozmetikus, és fodrász egy-egy bécsi szalonban kapott munkát. Hozzátette: a diákok segítették egymást az egy hónap alatt.

Az igazgató szerint ez a gyakorlat egy jó irány, egy motiváció lehet a fiatalok számára, hiszen nem csak tizenkettedikesek, hanem 10-es tanulók is részt vettek a programban. Tanka hozzátette: a munka mellett volt szabadidejük is a diákoknak, ekkor Bécs nevezetességeit tekintették meg.

Hirdetések