Július 26-án indul és augusztus 24-ig tart a Szentendrei Teátrum – mondta el a teátrum igazgatója az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Szentendrén.

Lőrinczy György közölte, az egy hónap alatt harminc előadást láthat a közönség, a programot a sokműfajúság és a sokszínűség jellemzi. A színházi produkciók között találni a Szigligeti Színház Nagyvárad és a Szentendrei Teátrum koprodukcióját, az Állítsátok meg Arturo Uit!, a Szenes Hanna naplóiból összeállított darabot a Vajda Múzeum udvarán és ismét látható lesz Karinthy Ferenc komédiája, a Dunakanyar. Szinesztézia 2.0 címmel kortárs táncest reflektál a Ferenczy Múzeumi Centrum festményeire, a nyitónap programja pedig Mendelssohn Szentivánéji álom című művének táncverziója lesz.

Az idén 55 éves Szentendrei Teátrum indulására visszautalva a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színművész osztálya Cseh Tamás és Bereményi Géza ikonikus lemezét, a Frontátvonulást adja elő; művészeti ágak találkoznak a Szeretetkönyv című színpadi játékban vagy a Pár-Beszéd című irodalmi-zenés estben.

Az idei év új kezdeményezése a Nemzetközi Cigány Dal Napja 2024 – emelte ki Lőrinczy György -, amely a sokszínűséget ünnepli cigány és nem cigány művészek részvételével, illetve folytatódik a Barokk Udvarlás, aminek során Szentendre belvárosának barokk udvarait és a barokk zenetörténet remekeit lehet felfedezni.

Borbély-Tardy Anna, a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) kinevezett ügyvezető igazgatója, a szentendrei turisztikai iroda vezetője a többi között Szentendre új szlogenjére, az „ezerarcú művészvárosra” hívta fel a figyelmet, hiszen a Duna-parti település egyszerre lehet lakóhely, turisztikai célpont és a kultúra otthona, és ahol intézményi együttműködéssel új találkozási pontok, új elrugaszkodási helyek jöhetnek létre a város kulturális életének fejlesztésére.

Az előadásoknak egyebek mellett a MűvészetMalom, a Városháza, a Ferenczy és a Barcsay Múzeum udvara szolgál helyszínül, de a Fő tér is szerepet kap. A programokról a www.szentendreiteatrum.hu oldalon lehet tájékozódni.

Hirdetések