A legtöbb beavatkozásra Nógrád vármegyében volt szükség a tegnapi viharban. Bátonyterenyén és környékén sok fa utakra, házakra, kerítésekre dőlt. Több helyen az elektromos vezetékek is elszakadtak, emiatt helyenként áramkimaradások is előfordulnak .Vasárnap éjjel óta több, mint kétszáz eseménynél avatkoztak be a Nógrád vármegyei tűzoltók.

A legtöbb esetben kidőlt fák és lehasadt faágak adtak munkát tűzoltóinknak. A vihar során több épület károsodott különböző mértékben, volt ahol az ablakok törtek be, máshol a tetőszerkezetet bontotta meg a heves szél. A kidőlt fák több helyen villamos- és távközlési vezetékeket szakítottak át, több épület kerítését is megrongálták.

A vármegye huszonnyolc településén volt eddig szükség a tűzoltók segítségére, a legtöbb kárt a Bátonyterenyei járás területén okozta a vihar. 

Bátonyterenyén, az Ózdi úton egy családi házra dőlt egy körülbelül huszonöt méter magas fa, amely megrongálta a ház tetőszerkezetét is, a Jó Szerencsét úton egy ház garázsára dőlt egy másik fa. A város Abonyi útján egy melléképületre zuhant egy kidőlt fa, itt a bejelentő kutyája is beszorult a növény alá. A hivatásos egységek motoros láncfűrészek segítségével szabadították ki az állatot. 

Az események során eddig senkinek sem kellett elhagynia az otthonát. A vármegye hivatásos és önkéntes egységei jelenleg is folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Hirdetések