A balassagyarmati Madách Liget lakótömbjeiben élők már hosszú ideje bosszankodtak azért, hogy nem vezet járda ahhoz a gyalogátkelőhelyhez, ahol a Lidl áruházhoz tudnak eljutni. A közelben van egy buszmegálló is, az is csak a füves területet taposva volt megközelíthető eddig.

A választási időszak érzékeny témája lett a népszerűnek látszó út- és járdaépítések ügye. Dr. Szabó Géza, a balassagyarmati városi önkormányzat Közbeszerzési Bizottságának elnöke a kritikus politikai körökben „választási útépítésnek” nevezett munkák kapcsán az ipolyinfo.com-nak azt mondta, hogy

Úgy látszik, egyes politikustársak nem jártak be dolgozni a városházára, vagy egyszerűen nem érdekelte őket, hogy minden évben ugyanúgy döntünk utak és járdák építéséről, mint idén, és ugyanúgy indulnak és érnek véget a kivitelezések mint máskor. Főleg azért furcsák az ellenzéki kijelentések, mert a jelenlegi SZAB tagjai közül ketten biztosan ismerik azt a listát, amiből dolgozunk.
Dr. Szabó Géza (j1) a Madách Ligetben helyszínbejáráson mutatja a megépítendő járdák helyét. (fotó: fb.com)

Dr. Szabó Géza ismertette: idén 200 millió forintnyi összigény érkezett be a területi önkormányzati képviselőktől járda- és útépítésekre.

Idén 50 millió forint keretösszeggel gazdálkodott a Közbeszerzési Bizottság, amiről igyekeztünk az ellenzéki képviselőkkel együtt jó döntést hozni. Miután ez megtörtént, egy viszonylag hosszú adminisztrációs procedúra követte, mint máskor is. És végül a szerződéskötést követően elkezdődött a munka, ez zajlik most, a szokásos menetrend alapján.

Dr. Szabó Géza, aki a Madách Liget környékének Fidesz-KDNP-s képviselője is elmondta: a lakótelep 15. számú házánál most lehet megvalósítani a kért útépítést, és emellett két járdát is elkészítettek a bizottsági döntés szerint, és ezen felül két, a lakók által régóta kért kőlapozott járda is megvalósult.

Dr. Szabó Géza, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. (fotó: fb.com)

Az önkormányzati képviselő hozzátette: városszerte több helyen is folyamatban vannak a munkák, ami a korábbi évek rutinjának megfelelően halad. Példaként említette, hogy a Móricz Zsigmond utcában is aszfaltoznak egy hosszú járdaszakaszt, és a Szontágh Pál, valamint a Szent Imre a Felsőmalom és a Május 1. utcában is várhatók még hasonló munkálatok.

Hirdetések