Országjárásának következő állomásaként Balassagyarmaton járt Magyar Péter a TISZA Párt európai parlamenti listavezetője, aki a belvárosban beszélt a szerinte politikai fordulatot igénylő Magyarországról. Szövegében röviden balassagyarmati témákra is kitért.

Felütésként a fiatalok elvándorlását érintően szólt arról, valódi probléma, hogy Magyarországon nincsenek olyan munkahelyek, ahol érdemes lenne dolgozni. Kritikusan szólt a kormány vidéktámogatási programjáról is, ugyanis szerinte nem érkeznek meg azok a támogatások a Budapesten túli területekre, amely által fejlődhetnének a vármegyék. Pedig – mint mondta ironikusan – a cél az, hogy 2030-ra Magyarország elérhesse Ausztria fejlettségi állapotát.

Magyar Péter a TISZA Párt alelnöke. (fotó: fb.com)

Helyi vonatkozású témaként először az – Európára és benne Magyarországra is jellemző – népességcsökkenést hozta szóba. Mint mondta: Balassagyarmaton is van rengeteg fiatal és középkorú, akik kimennek külföldre szerencsét próbálni. Szerinte nincsenek olyan munkahelyek, ahol érdemes lenne dolgozni.

Az egészségügyet külön is kiemelte beszédében. Szerinte Balassagyarmaton

Zárnak be, építik le a kórházakat, itt is a szülészetet. A szakrendelésekre Önök is beavatkozásokra már csak Salgótarjánba vagy Budapestre kell, hogy utazzanak.

Majd rögtön úgy folytatta: a családbarát és vidékbarát, valamint magát kereszténynek hazudó kormány 2023-ban könyvelhette el, hogy a rendszerváltás óta a legkevesebb gyerek született Magyarországon.

A pedagógusok státusztörvénye miatt Balassagyarmaton rengeteg tanár mondott fel Magyar Péter állítása szerint. A tanárok megnyomorítottak és elnyomottak ebben a rendszerben, ezért ha a TISZA Párt jut hatalomhoz, megszüntetik a Klebelsberg Központot és egyebek mellett a szabad tankönyvválasztás lehetőségét is megadják.

Habár Magyar Péter az Európai Parlamenti választás kapcsán járja az országot, több helyen is szóba hozza magyarországi terveit is, ahogyan azt a pedagógusokat érintő témában is tette Balassagyarmaton. Az ipolyinfo.com éppen ezért azt kérdezte tőle a rendezvény előtt, hogy ha előállna olyan helyzet, amelyben csak a Demokratikus Koalícióval együtt tudna kormányt alakítani, belépne-e ilyen koalícióba a TISZA. Azonban már a kérdést félbeszakítva azt a választ adta, hogy a Megafonnak nem beszél erről és elutasította a válaszadást.

Magyar Péter szerint a balassagyarmati székhelyű Megafon Rádió milliárdokat költ propagandára, a kormányzati kommunikációban rövid idő alatt az ő lejáratására is rengeteget pénzt fordított a társaság – mondta éles kritikával a helyszínen jelenlévő Házy Attila főszerkesztő szemébe, aki – állítása szerint – kollégájával, Trombitás Kristóffal végzi a lejáratásokat, miközben kormánypárti milliárdosokkal szemben – különösen Tiborcz Istvánnal szemben – nem fogalmaznak meg kritikus állításokat és kérdéseket.

Hirdetések