Az eredeti terv ennél nagyobb mozgásteret engedett a balassagyarmati lányoknak, de hamar kiderült, hogy sokkal többre képesek. A jövőkép világos: jövőre is hasonló eredményt tűz ki a klub vezetője, és példaképeket kíván állítani a helyi női kézilabdázás erősítésére.

Szabó Krisztina a BSSE elnöke az ipolyinfo.com-nak beszélt arról, hogy nagyon fontos lépés ez az év ahhoz, hogy bizonyítékot adjon a klub a lányok megerősítésére, és újabb fiatal kézilabdázók vonzására. A korosztályos csapatok szakmai vezetői felkészült, a városban jól ismert sportszakemberek, akik személye garancia a minőségi előrelépéshez – mondta a BSSE elnöke.

A 19 év alatti lányok menetelése Szabó szerint nagyon jó jel, hiszen az eredeti elvárás a középmezőny elérése volt, miközben a szakmai fejlődés gyorsabban röpítette őket a dobogó felé. Utolsó meccsüket a Salgótarjáni SKC ellen vívták idegen pályán, ahová a játékosok családtagjai is elmentek és hangos biztatással segítették a pályán küzdő lányokat. A vármegyei rangadót 25:35-re a BSSE nyerte.

Végül a 12 csapatos C osztályú mezőnyben 2. helyezett lett a BSSE, ami a szülők számára is visszaigazolás arra, hogy jó döntés a női kézilabdázásba befektetett idő. Szabó Krisztina meglátása az, hogy ezzel a bizalommal jól tudnak élni, és a következő idényben is hasonló célokkal indulnak el.

A csapat 2023/2024-es szezonjában Varga Tekla Adina dobta a legtöbbet gólt, 152-t. A bajnokságban ezzel az eredménnyel az ötödik legjobb góllövő lett.

A csapat tagjai: Varga Tekla Adina, Babcsán Babett, Kulik Boglárka, Imre Emma, Ádám Csenge, Ispán Daniella, Gál Zoé, Szedlák Alexandra, Ambrus Villő, Oláh Fruzsina, Damkó Rebeka Ludovika, Kovács Kinga Bodza, Tóth Réka, Rigó Hanna, Strehó Regina, Kulik Dorottya, Dolla Maja, Rigó Izabella, Tóth Lili Terka. Edző: Szabó András.

Hirdetések