Többek között fák zavarása, bogárelütés, ebihal megölés miatt kaptak milliós bírságokat a Nógrád vármegyei Béren évről-évre megrendezett Dagonya Extrém Fesztivál szervezői.

A Megafon reggeli műsorában volt vendég az esemény szervezője, Bencsok Péter, aki kifejtette: 2 millió 850 ezer forintra büntették meg őket, mint szervezőket, mert egy Budapestről Bérre költözött személy szerint a fesztiválnak természetkárosító jellege van, és emiatt feljelentette őket. Szinte minden hatóságot megkeresett, hogy ellehetetlenítse az évek óta nagy sikerrel működő, nemzetközileg is jegyzett autós rendezvényt. Bencsok elmondása szerint még azt is ellenük hozták fel, hogy a fesztivál miatt károsodik az ózonlyuk. 

Hozzátette: a hivatalnokok szerint gyakorlatilag semmilyen jelentős kár nem keletkezett, ugyanakkor annyi megkeresést kaptak az említett lakostól, hogy kötelesek voltak a jogszabályok szerint eljárni, és megküldeni többek között húsz A4-es oldalnyi listát az elütött rovarokról.
Bencsok azt is elmondta: utolsó levélben arról írtak nekik, hogy amennyiben a továbbiakban is megtartják a rendezvényt, akár 3 év letöltendő büntetést is kaphatnak.

Hirdetések