Nyugodt, őszi idő várható a hétvégén, a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után sok napsütéssel és 13-18 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel. A szélvédett, hidegre hajlamos helyeken azonban hajnalban gyenge fagy lehet – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a Dunántúlon – ezen belül is különösen a Nyugat-Dunántúlon – többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Délnyugaton a déli óráktól kisebb eső előfordulhat, de a Dunától keletre szinte zavartalan napsütés várható. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. Délutánra általában 12-18 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Szombatra virradóra nyugaton még elvétve lehet kisebb eső, de napközben már nem valószínű csapadék. A Dunántúlon is vékonyodik, csökken a felhőzet, délután inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést. Keleten a pára-, ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre lehet számítani.

A keleties szél helyenként megélénkül. Hajnalra általában 1-9 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti szélvédett, hidegre hajlamos tájakon mínusz 1 és mínusz 3 fokot is mérhetnek. Délutánra 13-18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti, keleti szél főleg Sopron térségében megélénkül. Hajnalra általában 0-6 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken mínusz 1 és mínusz 3 fok várható. A maximum-hőmérséklet 13-17 fok között alakul.

Hirdetések