Tekerj velünk a zöldbe címmel hirdet biciklitúrát a közeli horpácsi Mikszáth-kúriához a balassagyarmati Palóc Múzeum. Október 12-én indulnak két keréken a nagy palóc író nyomába.Az esemény részletes programjáról a Palóc Múzeum tájékoztatta az Ipolyinfo.com-ot.

Kifejtették: reggel 10 órakor a Palóc Múzeum elől indul a kerékpáros menet, egészen a 40 km-re lévő Horpács településre. A helyszínen a túrán résztvevőket a nagy palóc egykori kúriájában palóc gulyással fogják várni. Ebéd után A mesélő Mikszáth c.kiállítás egyik alkotója, Rácz Rita muzeológus vezeti végig azérdeklődőket az író egykori nyaralójának termein. A tárlatvezetés után indulnak vissza Balassagyarmatra, ahol a program zárásaként megnézik aKerékpármúzeum egyedülálló kiállítását a volt Vármegyeházaépületében.

Hozzátették: mindenkinek saját biztonsága érdekében ajánlott viselni láthatósági mellényt, és sisakot, valamint kérik, hogy legyen lámpa a kerékpárokon.Kiemelték: a programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálási határidő: október 9.-ig lehet az info@palocmuzeum.hu címen.

Hirdetések