A selejtező első fordulójában a Váci NKSE kezdi meg szereplését, a főtáblára jutásért zajló körben a Debrecen csatlakozik a kvalifikációba a női kézilabda Európa-ligában, amelyben a Mosonmagyaróvár már tagja a csoportkörnek.

A Vác szombaton rajtol a holland bajnok Cabooter Fortes Venlo elleni párharc idegenbeli mérkőzésével, a két fél első egymás elleni összecsapásával.

A Vác nem kezdte ígéretesen az idényt, az NB I-ben egy győzelem mellett két vereséggel áll a kilencedik helyen, miközben házigazdája négy forduló után hibátlan mérleggel vezeti hazája pontvadászatát. A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Vácott.

Herbert Gábor vezetőedző elárulta: tudtak szerezni felvételt az ellenfelükről, ugyanakkor nagyon nehéz megítélni a holland bajnokság színvonalát.

Amiben biztos vagyok, hogy nagyon futós mérkőzés lesz. Eleve jellemző az ellenfelünk játékára és a holland kézilabdára, hogy sokat futnak. A visszarendeződést meg kell szerveznünk.

– fogalmazott a klub honlapján a tréner. –

Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy a jövő heti visszavágón ki tudjuk harcolni a továbbjutást.

A selejtező második körében csatlakozik majd a DVSC, amelynek ellenfele Debre Viktor vezetőedző együttese, a kilenc magyar játékost foglalkoztató szlovák bajnok Dunaszerdahely, vagy a román SCM Ramnicu Valcea lesz.

Az első mérkőzéseket november 9-10-én, a visszavágókat 16-17-én játsszák.

A legutóbbi szezonban a hajdúsági alakulat a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban összesítésben egy góllal maradt alul az akkori címvédő norvég Vipers Kristiansanddal szemben.

Egy magyar együttes biztosan lesz az EL csoportkörében: az elmúlt idényben negyeddöntős Mosonmagyaróvár ugyanis a francia Neptunes de Nantes csődje miatt a főtáblára került.

Hirdetések