Két defekt is hátráltatta a II. Győr Rally-n a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt alkotta duót. A SKODA Fabia R5 Evo-val versenyző páros ennek ellenére az értékes harmadik helyen végzett a változatos győri versenyen, így az zárófutamon, a Zemplén Rally-n bajnoki esélyesként tudnak elrajtolni október utolsó hétvégéjén.

A folyók városa az árvíz előtt még a legszebb arcát mutatta a II. Győr Rally idején, hiszen a szeptember első felében megrendezett rali bajnoki futamon szikrázó napsütés várta az indulókat és a szurkolókat. A HUMDA Országos Rallye Bajnokság ötödik futamán a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros az értékes harmadik helyen végzett, életben tartva ezzel a bajnoki reményeiket.

Nehéz verseny volt, változatos pályákkal, sok nézővel!

– mondta a hazai versenyének céldobogóján a pilóta.

Vegyesek az érzelmek. Talán nem voltunk mi sem száz százalékosak és az új Skodákhoz képest – akik mind előttünk végeztek – nyomatékban van egy kis hátránya a mi régi autónknak, ez a felfelé menő részeken érezhetően előjött. A nagy átlagsebességű pályák továbbra is a kedvenceink, szeretünk lobogni rajtuk és ide az autónk végsebessége is ideális.

A navigátor Vánsza Zsolt is jól érezte magát a hétvégén, hiszen sokan kilátogattak a versenyre, a városi gyorsaságin emberfalak között autóztak.

Nagyon jó verseny volt, nagyon élveztük! Az utolsó gyors extrém élmény volt, ilyen hatalmas tempóval lobogni ezen a pályán! A futamon tényleg sokan voltak, jó volt ezt látni, átérezni! Az itthoni versenyünkön jó lett volna még két hellyel előrébb végezni.

– mondta a harmadik helyről a navigátor.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást! Értékes harmadik helyet szereztünk!

– nyilatkozta a győri Dunakapu téren felállított dobogón Velenczei Ádám.

Nem titkolt célunk volt előrébb végezni, de kaptunk két defektet és volt olyan szakasz, ami nem sikerült száz százalékosan. Ezeket figyelembe véve örülök a dobogónak!

A BERÉNYIRACING által felkészített SKODA Fabia R5 Evo tökéletesen működött. A futam után ki kell elemeznie a csapatnak a versenyt, a bajnoki pontok alapján a harmadik helyen áll az utolsó futam előtt az összetett értékelésben a Velenczei – Vánsza duó.

Ezzel a dobogós helyezéssel még életben tartottuk a bajnokságért való küzdelmünket, ha másfeles szorzójú az utolsó bajnoki futam, akkor még van esélyünk.

A bajnokság utolsó versenyének módosult a dátuma:október 25-27-én rendezik meg a Zemplén Rally-t, melynek várhatóan Szerencs ad majd otthont.

Hirdetések