Október 4. és 6. között rendezik a 26. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált, amelynek gálakoncertjén Sirin Pancaroglu török hárfaművésznő lép színpadra a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A fesztivál október 4-én Bábel Klára szólóestjével kezdődik, amelyen Daquin, Handel, Mozart, Godefroid és Pierné művei mellett Malek Miklós hárfára írt darabja is elhangzik – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Vigh Andrea október 5-én ír-kelta-breton és skót tradicionális dalokkal nyitja meg a koncertjét kelta hárfán, melyet 4 virtuóz romantikus fantázia követ.

A koncert műsora tisztelgés a múlt előtt és tiszteletadás mindazoknak, akik Magyarországon kelta hárfával és irodalmával foglalkoznak. Az esten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész.

Az idei év különlegessége, hogy a záró koncerten a török-magyar kulturális év részeként Sirin Pancaroglu hárfaművésznő lesz a fesztivál vendége, aki a ceng török tradicionális hárfát mutatja be a közönségnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával.

A fesztiválon két idén diplomázott fiatal tehetség, Anqi Jin Kínából és Ferge Elizabet mutatkozik be, Andrea Ventura a hárfa működéséről és karbantartásáról tart szakmai előadást, valamint hangszerkiállítás és gyermekeknek szóló hárfabemutató koncert is lesz.

Hirdetések