Szentendre felkészült az árvíz elleni védekezésre, és a jelenlegi információk szerint ez elég is lesz, de továbbra is várják önkéntesek jelentkezését – jelentette ki Fülöp Zsolt (Társaság az Élhető Szentendréért) polgármester csütörtökön a város lezárt Duba-parti sétányán újságírók előtt.

Hozzátette, hogy a Duna-parton lévő kerékpárutak is a védmű részét képezik, ezért azok sok helyen le lesznek zárva.

Továbbra is várnak önkénteseket, hogy amennyiben bármilyen előre nem látható helyzet alakulna ki, legyen kit mozgósítani; jelentkezni az önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet – közölte Fülöp Zsolt.

Elmondta azt is, hogy az árvízi védekezés nem ér véget a tetőzéssel: még legalább egy hétig szükség lesz a meggyengült védművek és a gátak további éjjel-nappali megfigyelésére; erre a feladatra is várnak önkénteseket.

A polgármester arra kérte a turistákat, hogy bár a hétvégén jó idő lesz, amennyiben lehetséges, ne Szentendrére tervezzenek kirándulást. Ha mégis a városba látogatnak, akkor azt lehetőleg a magasabban fekvő részeken tegyék – fűzte hozzá.

Gresz István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízott munkatársa közölte, hogy Szentendrén jelenleg 680 centiméteren áll a vízszint, de még megközelítőleg 70 centivel magasabban, 750 centiméteren fog tetőzni a Duna.

Hirdetések