A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik egyikük haragosát elcsalták és fogvatartása közben verbálisan bántalmazták, az esetről pedig videófelvételt is készítettek.

A vádirat szerint 2020-ban a sértett bántalmazása miatt tett feljelentése alapján büntetőeljárás folyt a vádlott ellen, aki többször is kifejezésre juttatta, hogy bosszút fog állni a sértetten.

2020. október 31-én 21 óra körüli időben a vádlott a háza előtt állva meglátta a gyalogosan közlekedő sértettet, beszélgetésbe elegyedett vele, kijelentette, hogy már nem haragszik rá és megerősítésképpen behívta magához italozni.

Odabent tartózkodott a házigazda két barátja is, akik a sértettet az egyik sarokban lévő székre ültették. A három ittas férfi magához vett egy-egy kést (az egyikőjük egy bozótvágót), majd úgy ültek le, hogy teljesen elzárták a sértett menekülési útvonalát. Közölték vele, hogy nem engedik el, meg fogják ölni és megölését kamerával rögzítik majd.

A házigazda elővette a mobiltelefonját és egy 2 perc 22 másodperces videófelvételt készített, mely alatt megalázó és trágár kérdéseket tett fel a sértettnek, és ha nem a neki tetsző választ kapta, életének kioltásával fenyegette.

A fogvatartott félelmében próbált „helyes” válaszokat adni kérdésekre, és mikor számon kérték rajta a korábbi feljelentését, térden állva kért bocsánatot a házigazdától.

Ekkor a gyanúsított leállította a felvétel készítést és szabadon engedték a sértettet.

Az ügyészség a felvételt készítő férfi ellen felfegyverkezve, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, és mivel a videót egy közösségi oldalon nyilvánosságra hozta, személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat, vele szemben halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás az indítvány.

Társait személyi szabadság megsértésével vádolják, rájuk felfüggesztett börtönbüntetés várhat.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hirdetések