Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem. Ezzel párhuzamosan a katasztrófavédelem folyamatosan szervezi az önkormányzati védvonalon zajló védekezéshez szükséges erők és eszközök rendelkezésre állását.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató a szerda reggeli sajtótájékoztatón ismertette, hogy a katasztrófavédelem negyvenhét település árvízvédelmi tevékenységét támogatja, öt vármegyében 24/24 órás szolgálati rendre tértek át a hivatásos tűzoltók. Ezzel három vármegye, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest vármegye árvízi védekezését segítették, két vármegyéből, Vas és Veszprém vármegyéből vezényeltek át tűzoltókat a gátak védelmére. 

Ma újabb két igazgatóság, Nógrád és a főváros áll át ugyanilyen szolgálati rendre. Nógrádból Pest vármegyébe vezénylik a tűzoltókat, míg a fővárosi hivatásos egységek a Margitsziget védelmén dolgoznak. A főigazgató megerősítette, a szolgálat átszervezése nem veszélyezteti a mentő tűzvédelem ellátását. 

Nógrád vármegye valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága 24/24-es szolgálati rendben dolgozik a következő napokban, hogy a vármegye védelmét zavartalanul biztosítani tudják mindaddig, amíg az árvíz által sújtott területeken dolgozó tűzoltóira a gátaknál van nagy szükség.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából hetvennyolc jól képzett, árvízi védekezésben tapasztalt tűzoltó indult el a reggeli órákban. 

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épségben várja haza a védvonalakon helytálló tűzoltóit!

Hirdetések