Az Észak-Macedóniában augusztus elején pusztító erdőtüzek oltásában közreműködő tűzoltócsapatot köszöntötték ma a Belügyminisztériumban. A negyvenhat tagú egység augusztus elsején tizenhárom járművel indult útnak, miután a balkáni ország a kiterjedt erdőtüzek megfékezéséhez nemzetközi segítséget kért.

A magyar tűzoltók sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is – kezdte köszöntőjét Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes a Belügyminisztérium márványtermében tartott rendezvényen. Tizenegy napig, szinte megállás nélkül tartott a megfeszített munka, melynek eredményeképpen más országok tűzoltóegységeivel közösen sikerült megfékezni a tüzet – hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a magyar kontingens több településen avatkozott be és védte az épített és a természetes környezetet.

Fotó: Szőke Péter BM OKF

A magyar csapat tűzoltók mellett logisztikusokból, drónpilótákból és az Országos Mentőszolgálat három egészségügyi szakemberéből állt. A kontingens augusztus elsején indult útnak és augusztus tizenkettedikén tért vissza Magyarországra.

A csapat tagjai számára Magyarország belügyminisztere rendkívüli helytállásért érdemjel arany fokozatát adományozta, amelyet Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelem főigazgatója és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója adott át.

Pest vármegye belügyminiszteri elismerésben részesült munkatársai:

ADORJÁN BÁLINT tűzoltó őrmester, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

BOGDÁN BÉLA tűzoltó őrmester, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója

KOVÁCS MÁRTON LÁSZLÓ tűzoltó őrmester, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója

KULMAN SZABOLCS c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője

MARTON SZABOLCS tűzoltó főhadnagy, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Monori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya ezúton is gratulál tűzoltó kollégák helytállásához és elismeréséhez!

Hirdetések