Szünetel a távközlési szolgáltatások egy része Balassagyarmaton azt követően, hogy a keddi vihar számos helyen fákat tört ketté, vagy döntött ki, az ágak pedig a vezetékekre zuhantak rá. Szerdán délelőtt 9 órakor a szolgáltató munkatársai megkezdték a károk felmérését, a látottak alapján sok teendőjük lesz.

Elszakadt a Digi távközlési fővezetéke Balassagyarmaton az Ipolypart utcában, ezért a kábel tévé, az internet és a telefon szolgáltatások sem működnek. A társaság helyszínen tartózkodó munkatársai hivatalosan nem adhattak tájékoztatást a kialakult helyzetről, azonban az ipolyinfo.com stábjának megmutatták azt a vezetéket, amely az északi városrészt látja el a kommunikációs szolgáltatásokkal.

A légkábel nyomvonalán az Ipolypart utcában öt helyen dőlt rá fa, vagy szakadt rá nehéz gally a Digi fővezetékére, valamint egy helyen a tartóoszlop is eltört a keddi viharban.

Balassagyarmaton az Ipolypart utcában letört gally szakadt rá a távközlési kábelre. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Levelet írtunk a Digi Távközlési és Szolgáltató KFT-nek, amelyben tájékoztatást kértünk a városszerte több helyen tapasztalható szolgáltatáskiesésről. A szolgáltatótól nem csak a károk mértékéről érdeklődtünk, hanem a helyreállítás várható időpontjáról is. Ha a válasz megérkezik, közöljük az ipolyinfo.com olvasóival.

Hirdetések