A balassagyarmati Polgármesteri Hivatal vezetésével szerdán kora reggel megkezdték a kedd esti közterületi és közintézményi károk felmérését, ezzel együtt az utakra, járdákra szakadt gallyak és kidőlt fák eltávolítását. A hivatal megbízott munkatársa arról tájékoztatta az ipolyinfo.com-ot, hogy a takarítást is megkezdték a Gazdasági Ellátó Műszaki Szervezet közreműködésével, de már most látható, hogy több napnyi munkát adott a vihar.

Jelentős károkról számolt be az ipolyinfo.com-nak balassagyarmati Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési, Városüzemeltetési, Vagyongazdálkodási és Hatósági Osztályának osztályvezetője. Zábrádi József telefonos interjúnk idején is az egyik kárhelyszínen végzett szemlét munkatársaival, aki röviden azt közölte, hogy

Még csak a város felét sikerült bejárni a reggeli órák óta, annyira sok helyen, és jelentősnek tűnő károk keletkeztek. Elsőként a leggyorsabban a közlekedési útvonalakat szeretnénk biztonságossá, járhatóvá tenni. Az Ipolypart utcában a parkolóban és a tanösvényen is kidőlt fák zárták el a közlekedés lehetőségét, ott már a Gazdasági, Műszaki Ellátó Szervezet minden erejével azon van, hogy a nap második felére zavartalan legyen a forgalom.

Zábrádi József hozzátette: jelentősnek tekinthető fakidőléseket láttak eddig a közterületeken, a délelőtt 10 óráig beérkezett adatok szerint legalább 50-60 fa gyökerével együtt dőlt ki, vagy nagy mértékű károsodás érte.

A művelődési központ udvarán álló fűzfa kettétört a kedd esti viharban. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Kiemelte: türelmet és megértést kér a balassagyarmati lakosságtól, mert a gyorsan lecsapott, nagy erejű vihar után nem lehetséges egyetlen nap alatt minden területre eljutni és felszámolni a közterületi károkat, de igyekeznek a frekventált területeket néhány napon belül teljesen járhatóvá tenni.

Hirdetések