Sercegést hallottak, majd gyorsan lekapcsolták a villamos rendszer főkapcsolóját, mert annyira beázott a családi ház teteje, hogy a plafonon keresztül a világítótestből is víz folyt. Egy perc múlva kiderült, hogy nem egyszerűen beázás történt, hanem egy leszakadó faág betörte a tetőszerkezetet, szabad utat nyitva a heves esőzésnek.

Balassagyarmaton a Nádor utcába riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, miután kedden késő délután vihar tört le egy nagy méretű, nehéz ágat az egyik családi ház udvarán álló fűzfáról. Az épületben hárman tartózkodtak az eset idején, a gyorsan elázó mennyezetre lettek figyelmesek először.

Bodzási Katalin a Hír TV-nek adott interjúban mondta el, hogy először a heves viharra és a nagy esőzésre lettek figyelmesek, majd a plafon gyors elázására. Néhány perccel később már sercegést hallottak a mennyezeti világítótest irányából, ezért óvatosságból azonnal áramtalanították az érintett épületrészt. Ekkor látták, hogy az udvaron álló fűzfa egyik vastag ága rázuhant a tetőre, beszakítva azt.

A leszakadó ág betörte a tetőt, majd tovább zuhant volna, de fennakadt. (fotó: beküldött)

Az ág a háztetőn lévő cserepek egy kisebb hányadát darabokra törte, magával sodorta az udvarra, leszakította az ereszcsatornát, a gally pedig a tető és a föld között félúton állt meg. A katasztrófavédelem kiérkező egysége segített a veszélyes ágak darabokra vágni az esti órákban.

Hirdetések