Az ügyészség indítványa nyomán a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 24 éves férfi letartóztatását, aki viszonzatlan szerelme autójának kerekeit késsel szúrta ki, a nőt és barátját rendszeresen fenyegette és bántalmazta is.

A Szécsényi Rendőrkapitányság több bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023 decemberétől napi rendszerességgel megjelent Szécsényben lakó 21 éves nőismerőse lakásánál, akit állandó visszautasítása miatt többször bántalmazással és a megölésével fenyegetett meg.

2024 januárjában a nőt és annak utasát egy szécsényi parkolóban bántalmazta: autójuk ajtaját feltépte, a jobb első ülésen ülő férfit életének kioltásával fenyegette meg, ököllel arcon ütötte, a gyanúsítottat nyugtatni próbáló nőt pedig pofon ütötte. Amikor a sértettek megpróbáltak elhajtani a helyszínről, a férfi az autó mindkét visszapillantó tükrét letörte.

Néhány nap múlva a férfi a parkoló autójában ülő nőre támadt, és miután az felszólítására nem szállt ki a kocsiból, egy 12 centiméteres pengehosszúságú késsel kiszúrta előbb a bal, majd a jobb hátsó gumiabroncsot is, és a késsel beleütött a szélvédőbe. A menekülni próbáló nő a légvesztett kerekek okozta műszaki hiba miatt megállt, magára zárta az ajtókat, a gyanúsított ekkor megpróbálta a késsel kifeszíteni azokat, de ez nem sikerült neki

2024. augusztus 1-jén a gyanúsított kisteherautójával megállt a sértettek autója mellett, kiszállt, a másik autó leengedett ablakán benyúlt, kinyitotta az ajtót, így megakadályozta, hogy a sértettek becsukhassák. Ezután a 23 éves férfi felé rúgott, azonban a mellette ülő lány kezét találta el, akinek a telefonja elrepült a rúgás következtében és összetört.

A nyomozó hatóság a legutóbbi cselekménye után őrizetbe vette a támadót és az ügyészség indítványozta a letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt.

A döntés nem jogerős.

Hirdetések