A Szécsényi Rendőrkapitányság bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéhez nyújtott példaértékű, aktív feladatellátásáért vehetett át elismerést a rendőrkapitánytól a Nagylóci Polgárőr Egyesület és a Rimóc Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége augusztus 24-én 10 órától rendezte meg a vármegye polgárőrnapját, amelynek házigazdája ezúttal Bercel község volt. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel többek között Balla Mihály és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők, dr. Szabó Sándor főispán, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetője, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Nemszilaj László bv. alezredes, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön osztályvezetője, Okolenszki Gábor tű. ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány, Zahorecz Sándor r. ezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, továbbá a rendőrkapitányságok vezetői.

Az ünnepi rendezvényen Palkovics Viktor r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője a bűnügyi és közbiztonsági tevékenységhez nyújtott példaértékű, aktív feladatellátásuk elismeréséül emlékplakettet adományozott Nagylóc és a Rimóc polgárőr-egyesületeinek.

Az egész napos rendezvényre kilátogató érdeklődők a számos program mellett megtekinthették a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai bemutatóját, valamint a bűn- és baleset-megelőzési szakemberektől hasznos prevenciós tanácsokat kaphattak. A rendőr-főkapitányság toborzója a helyszínen tájékoztatást adott a jelenlévőknek az iskolaőrök felvételi követelményeiről és a szerződéses határvadász és a rendőrjárőr szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról. 

Hirdetések