Nógrádban is folytatódik a Házhoz megyünk! Együttműködés a biztonságért! elnevezésű program.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az állampolgárok vagyonbiztonságának növelése érdekében 2015-ben tájékoztató kampányt indított, amely az évek során többször kapott új nevet az egyre bővülő témákat és az adott évi prioritásokat követve. A cél továbbra is a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése egy olyan tájékoztató kampánnyal, amely hiteles forrásból, szakemberektől származó információkkal segíti a polgárok biztonságának fokozását.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai augusztus 8-án vitték el prevenciós előadásukat a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. által a diákmunkaprogram keretében a nyári szünetben alkalmazott fiatalokhoz.

Az interaktív tájékoztatás során a prevenciós szakemberek a vagyonvédelem vonatkozásában az internet és a közösségimédia-oldalak veszélyei és az áldozatvédelem témában látták el tanácsokkal a fiatalokat. A beszélgetés során olyan ajánlásokat is kaptak a hallgatók, amelyek figyelembevételével elkerülhetik azt, hogy sérelmükre bűncselekményt kövessenek el. A 112-es általános segélyhívó használatáról szóló információk pedig abban segítettek, hogy mi a teendő, ha valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik.

Hirdetések