A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves izraeli állampolgárral szemben, aki ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás miatt folyt eljárás.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztusában részt vett egy Nógrád vármegyében megrendezett zenei fesztiválon, melyen rendőri intézkedés alá vonták.

A nyomozó hatóság képviselői összesen 20,6 gramm különböző fajtájú, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint kábítószernek minősülő anyagot foglaltak le a vádlottól, így többek között ketamint, kannabiszt, LSD-t, MDMA-t és kokaint is, amelyekből az elkövető fogyasztott is.

Fotó: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A járási ügyészség fenti cselekményére figyelemmel vádat emelt a férfi ellen, melyben végrehajtandó szabadságvesztést és Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott vele szemben.

Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a váddal egyezően beismeri a bűnösségét, úgy 2 év börtönbüntetés és 4 év kiutasítás a mértékes indítvány. Bűnössége megállapítása esetén meg kell fizetnie az eljárás során keletkezett 2.700.000 forint bűnügyi költséget is.

A Pásztói Járásbíróság döntését a vádlott bűnügyi felügyeletben várja.

Hirdetések