Fotó: Facebook/Torma Andre polgármester

A Széchenyi 2020 program keretében a Rétság agglomerációba tartozó Bánk, Rétság és Tolmács települések több mint 6 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyertek el.

A beruházás célja Bánkon új biológiai szennyvíztisztító telep létesítése mellett a hiányzó település részeken szennyvíz csatornahálózat kiépítése, és teljeskörű szennyvíz csatornahálózat építése Tolmácson, Rétságon pedig a meglévő szennyvíz hálózat rekonstrukciós munkáinak elvégzése. 

Torma Andre, Bánk polgármestere a közösségi médiában jelentette be: A szennyvízhálózat fejlesztése megkapta a vízjogi létesítési engedélyt.

A mai nap megtörtént a munkaterület átadás-átvétel, vagyis a kivitelező (Colas Alterra Építőipari Zrt.) részére átadásra kerültek az önkormányzati tulajdonú munkaterületek. Ez azt jelenti, hogy augusztustól – ütemezés szerint – megkezdődnek a kivitelezési munkák.

Bánkon első ütemben augusztus 12-től a Vasút utca építési munkái indulnak, majd várhatóan szeptember 1-től a 2. ütemben a Kazinczy utca felső kis szakaszán, a Pázsit utcában, a Juhász Gyula utcában, a Móricz Zsigmond utcában és a Szondi utcában. Ennek részleteiről, valamint a következő ütemekről később, a munkálatok folyamatában adnak a kivitelezővel együtt részletes tájékoztatást.

Hirdetések