A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves férfi és 26 éves élettársa ellen, akik falubelijük jóhiszeműségét kihasználva aranyékszereket loptak el tőle.

A vádirat szerint a pár 2023. november 18-án a 67 éves özvegyasszonynál egy eladó televízió és kanapé ügyében érdeklődött. A nő beengedte őket a házába, azonban az adás-vétel nem történt meg.

Három nap múlva a pár az üzletkötés ürügyén visszament. A lakásban inni kértek a házigazdától, majd amíg a nő a konyhában ügyködött, egy szekrényekből elloptak több arany karikagyűrűt, fülbevalót, láncot, karkötőt és órát is.

Az ékszereket utóbb egy balassagyarmati zálogházban tették pénzzé. Cselekményükkel a sértettnek közel 330.000 forint kárt okoztak, amely megtérült, mert az ékszereket a rendőrség a zálogházban lefoglalta.

Az ügyészség nemesfémre, társtettesként elkövetett lopás bűntettével vádolta meg az elkövetőket, a férfivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, a törvénnyel eddig összeütközésben nem került párjával szemben pedig pénzbüntetés a vádirati indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések