Az elmúlt két szezonban kétszer is NB III-as bajnokságot nyerő balassagyarmati születésű Szalánszki Gergő a piros-feketéknél folytatja pályafutását.

1998. szeptember 29-én született Balassagyarmaton, itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. A 25 esztendős jobbszélső a Palóc Farkasoknál kezdte pályafutását , majd az Újpest és a Honvéd is felfigyelt a tehetségére, így mindkettő akadémiáján csiszolhatta tudását. Később az NB I.-es Gyirmót FC Győrnél is játszott, s a kiesés után is ott maradt. Később következett egy újabb állomáshelye, az ETO FC Győr, ahonnét 2019-ben szerződött a Vác FC alakulatához.

A Duna-partiaktól 2021 nyarán az akkor még harmadosztályú BVSC-hez került, amelynek végig alapembere volt. A zuglóiak húzójátékosaként 72 NB III-as bajnokin 26 gólt szerzett, ráadásul komoly szerepet töltött be abban, hogy a fővárosiak a 2022/23-as idényben veretlenül nyerték meg a Keleti-csoportot, illetve, hogy az eredményesen megvívott osztályozónak köszönhetően feljutottak a másodosztályba. Sőt, ugyanezt a sikerszériát nemrég a Tatabánya focistájaként is megismételte.

Az elmúlt két évben kétszer is sikerült az NB III megnyerése, ezzel együtt pedig a másodosztályba való feljutás. Új fejezet kezdődik a pályafutásomban és örülnék, ha a harmadik bajnoki címemet a PMFC-vel szerezhetném meg. Köszönöm a klubnak a lehetőséget, azon leszek, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és szeretnék hosszútávon a csapat segítségére válni. Természetesen az a célom, hogy idővel majd magasabb osztályban is bizonyíthassak Pécsett.
Hirdetések