A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól.

A vádirat szerint a kamaszok 2023. augusztus 16-án egy házibuliban mulatoztak. A hajnali órákban, amikor a társaság nagy része már aludt, az ittas vádlottak elhatározták, hogy szórakozásból elviszik ismerősük autóját. A jármű a ház előtt parkolt, műszerfalán az indítókulccsal, a fiúk beültek és a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr elindult vele Balassagyarmatra.

A 22. számú főúton Balassagyarmat és Őrhalom között rendőri ellenőrzés alá vonták a vádlottakat. Az autót vezető fiú megijedt, azt mondta a járőrnek, hogy otthon felejtette a személyazonosító okmányait, majd a saját adatai helyett édesanyja féltestvérének személyes adatait diktálta be. A rendőrök az adatok nyilvántartásokban történt ellenőrzése során feltárták, hogy nem a saját adatait adta elő, ezért a fiú még ott bevallotta, hogy hazudott.

A tinédzserek ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, emellett az autót vezető fiúnak ittas állapotban elkövetett járművezetés és közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell. Ellene közérdekű munka büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás, társa ellen próbára bocsátás az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések