A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi és 48 éves volt felesége ellen egy éveken át tartó, gátlástalan csalássorozat miatt.

A vádirat szerint a 69 éves férfi a 2000-es évekig íróként és újságíróként dolgozott, majd csalások miatt többször is elítélték.  2019-ben is csalás miatt állt büntetőeljárás hatálya alatt, ennek ellenére olyan hamis hirdetést adott fel, ami szerint a cégéhez keres befektetőket.  Egy, az internetes hirdetésre jelentkező hiszékeny sértettől hosszabb időn keresztül, különböző hamis indokokra hivatkozással több, mint 6 millió forintot csalt ki.

A férfi ezután 2020 februárjától, magát könyvkiadóként bemutatva nyolc különböző vadásztársaságot keresett fel. Elhitette velük, hogy a kiadványaiban népszerűsíteni fogja a bemutatkozó társaságokat, ezért 90-180.000,- forint közötti összegeket kért el a vadászoktól, amit azonban mindig a saját céljaira fordította.

A vádlott 48 éves ex-felesége tudott arról, hogy a férje szélhámos, ennek ellenére több alkalommal felvette a bűnös pénzt a férfi bankszámlájáról.

A férfit az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, valamint hamis magánokirat felhasználásával vádolja, míg volt feleségét pénzmosás bűntettével.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben – beismerés esetén – 6 év 8 hónap fegyházbüntetés, 8 év foglalkozástól eltiltás és 8 év közügyektől eltiltás kiszabására, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hirdetések