Egy beruházásnak köszönhetően több mint 3.8 milliárd forintból szennyvízrendszert, és telepet építenek Nógrád vármegyében.

Ez a beruházás 5 települést érint, köztük Dejtárt, ahol a szennyvíztelep fog megépülni. A másik négy településen, Honton, Patakon, Ipolyvecén, és Drégelypalánkon teljesen új rendszert vezetnek be. Smitnya Sándor, Dejtár polgármestere, a beruházás dejtári nyitórendezvényén elmondta:

Az Európai Unió és a Magyar kormány finanszírozásában egy nagy szennyvízrendszer felújítás történik, illetve új szennyvíztelep fog épülni. A szennyvíztelep Dejtáron, a hálózatot pedig az öt településen fel fogják újítani. Ez a beruházás 3,8 milliárd forint Uniós támogatásból és 200 millió forint Magyar kormány támogatásából tud megépülni. Teljesen új szennyvíztelep fog felépülni, illetve azokat a problémákat meg fogják oldani amit a jelenlegi rendszer már produkál, nem lehet normálisan tisztítani, gázosodik. Új nyomórendszereket fognak a települések között beépíteni ami lehetővé teszi, hogy egy korszerű, környezettudatos életet biztosítson a településen élőknek.

A munkálatok Dejtáron már megkezdődtek és várhatóan 2025. december 31-ig fognak tartani.

Hirdetések