Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség két járművezető ellen, akik autójukkal összeütköztek Salgótarjánban, ennek következtében a járdán egy nő súlyosan megsérült és maradandó fogyatékosságot szenvedett – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a 78 éves vádlott gépkocsijával 2022. november 18-án délután Salgótarján városközpontjának egy útkereszteződésében a jelzőlámpa szabad jelzésénél balra akart kanyarodni. Megvárta a szemből érkező, egyenesen továbbhaladó járművek elhaladását, ekkor érkezett a kereszteződésbe autójával a 23 éves vádlott. A fiatal sofőr a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, óránkénti 71-75 kilométerrel haladt, amikor a másik vádlott megkezdte a kanyarodást.

A fiatal járművezető fékezett és félrekormányozta az autóját, amely nekiütközött a másik gépkocsinak, majd a jármű felszaladt a járdára, és ott elütött egy átkelésre várakozó 57 éves nőt.

Az ütközés következtében a nő több súlyos sérülést szenvedett el, a lábát ért sérülések szövődményeként a szakemberek maradandó fogyatékosságot állapítottak meg nála.

A két sofőr ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Azt indítványozták, hogy a bíróság mindkét járművezetőre szabjon ki pénzbüntetést és tiltsa el őket a közúti járművezetéstől. A 78 éves férfit – mivel alkalmatlannak tartják a biztonságos járművezetésre – végleges hatállyal kérik eltiltani.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hirdetések