Vármegyei ellenőrző gyakorlatot tartott a napokban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy növényi olajokat előállító üzemben, Szarvasgedén a pásztói, a berceli, a bátonyterenyei és a szécsényi hivatásos tűzoltóknak, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományának.

A feltételezés szerint az üzem egyik raktárépületében megsérült egy műanyag hordó oldalfala. A benne tárolt tűzveszélyes anyag kifolyt és egy körülbelül tíz négyzetméteres tócsa képződött belőle. A folyadék az elektromos takarítógéppel érintkezve meggyulladt. A tűz egy másik raktárt és egy csomagoló helyiséget veszélyeztetett.

A helyszínre tizennyolc tűzoltó érkezett öt járművel. Az üzem területén villogó piros lámpák jelképezték a tüzet, és egy füstgép is segített az élethű körülmények szimulálásában. Az egységek teljes légzésvédelem mellett, három habsugár és három vízsugár segítségével „oltották el” a feltételezett lángokat. 

A gyakorlat célja az állomány által elsajátított ismeretek felmérése és a veszélyes üzemekben keletkezett tüzek oltásának gyakorlása volt.

Hirdetések