Valter Attila lett a 2024. év férfi országúti mezőnyverseny országos bajnoka a röviddel cikkünk előtt véget ért pannonhalmi eseményen. Rózsa Balázs több mint 3 órán át tekert az élboly tagjaként, de a legerősebbek az utolsó kör néhány kilométerében utolérték őket.

53 nevezővel indult el az idei férfi országúti kerékpáros országos bajnokság Pannonhalmán vasárnap délután, amit egy 5 kilométeres körpályán rendeztek meg, 91 kilométeres távval. Magyarország ünnepelt sztárja, a világversenyeken is jegyzett Valter Attila (Team Visma | Lease a Bike) is rajthoz állt, akitől a legtöbben győzelmet vártak. Azonban az utolsó másodpercig nyitott volt a küzdelem, mert pontosan 1 méterrel a cél előtt vette át a vezetést Fetter Eriktől (Team Polti Kometa).

A szinte hajszálnyi előnnyel nyertes Valter Attila a célbaérkezés után el is mondta, hogy keserédes a győzelme, ez volt neki az eddigi legnehezebb országos bajnokság, azonban annak örül, hogy több hasonló erejű magyar sportoló is van most már, ez a verseny ezt is megmutatta.

A 2014-es országos bajnok, a balassagyarmati Rózsa Balázs (Epronex – Hungary Cycling Team) a szinte a teljes versenyt uraló élboly tagjaként több mint 3 órán át tudta tartani a tempót, azonban csapata előzetes taktikája nem vált be, és a verseny közbeni áttervezés miatt már csak magára koncentrálva igyekezett hajtani. Az utolsó körig képes volt tartani a tempót, de a végső néhány kilométeren megindult erőteljes harcban már több legyőzője is volt, mégis 10. helyen végzett az 53 nevező között.

Rózsa az ipolyinfo.com-nak adott interjúban azt mondta: ezzel együtt nehéz napja volt hőemelkedés és megfázás miatt.

Rózsa Balázs az ipolyinfo.com-nak nyilatkozott közvetlenül a verseny után.

Hirdetések