Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott Dániát is legyőzte a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán, ezzel megnyertette kvartettjét.

A 2-1-re megnyert, nagyon kiélezett mérkőzésen a magyarok – akik már korábban biztosították továbbjutásukat – legeredményesebb játékosa Csuka Balázs volt 16 ponttal.

A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán a második helyen végeztek, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok voltak.

Gulyás István szövetségi edző csapata a középdöntőben a Brazíliát, Tunéziát, Spanyolországot és Kínát felvonultató csoport három továbbjutójával találkozik.

A vasárnapig tartó vb-n a csoportok első három helyezettje jutott tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt

Boldogok vagyunk! Európát képviseljük, hiszen Európa regnáló legjobb csapata vagyunk. Ezért tessék úgy közlekedni a pályán, úgy élni és mozogni, hogy ezt lássa mindenki! Ma ebből voltak jelenetek a védekezésben, támadásban még mindig nem, továbbra is azt gondolom, hogy ott visszafogottabbak vagyunk

– idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

Hozzátette, tudták, hogy Nahaj Lászlótól jön a bravúr a szétlövésben a küzdelmes meccs végén. A tréner hangsúlyozta, ez volt az első olyan mérkőzésük, amilyeneket Európában minden alkalommal játszanak.

Jó pozícióból mehetünk tovább, és ezt a fajta önbizalmat kellene képviselnünk a továbbiakban is, azt gondolom, hogy ez jó irány.

– mondta Gulyás.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Magyarország-Dánia 2-1 (17-18, 22-20, 9-6)
korábban:
Magyarország-Ausztrália 2-0 (18-8, 24-10)
kedden játszották:
Magyarország-Omán 2-0 (17-12, 16-14)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Dánia 4
Omán 2
Ausztrália 0

Hirdetések