A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványt tett egy 42 éves férfi letartóztatására, aki féltékenységében gyúlékony anyaggal locsolta le a sértettet és csak a jelenlévők közbelépése miatt nem vitte véghez a tervét.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottnak és feleségének közös cége van, mely családi házuk földszintjén működik.

A férfi gyanúja szerint az alkalmazottjukként dolgozó férfi és a felesége szerelmi kapcsolatban áll egymással, ezért 2024. június 6-án délután behívta az irodájába és számon kérte őket, azonban a felek tagadták a viszonyt.

A cégvezető trágár kifejezéseket használt, dühöngött, majd rosszul lett és mentőt hívtak hozzá. Állapota stabilizálódását követően ismét vitatkoztak az ekkor munkát végző sértettel, szóváltásuk közben a gyanúsított elküldte a férfit, az azonban ennek ellenére folytatta a tevékenységét.

Húsz perc elteltével a gyanúsított egy benzin és gázolaj keverékét tartalmazó kannával lelocsolta a sértett környezetét, valamint a ruházatát is, majd magához vett egy papírlapot és egy öngyújtóval megpróbálta meggyújtani. Felesége a helyiség bejáratában észlelte a férje cselekményét és a két férfi közé állt, majd a helyszínen tartózkodó többi alkalmazott segítségével elhúzták a gyanúsítottat a helyszínről.

A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a letartóztatására, melyet – az indítvánnyal egyezően – a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelt.

A döntés a gyanúsított és védője fellebbezésére tekintettel nem végleges.

Hirdetések