default

Már állnak az új falak az egykor Egészségház néven ismert belvárosi ingatlanban Balassagyarmaton. A kivitelező a bontást követően az építkezési fázisnál tart, az új közművek kialakítása is megkezdődött. Közben kiderült, hogy újabb társasház építése is megkezdődik, ugyancsak a belvárosban.

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy belvárosi bérlakások készültek el, amelyek részben bútorozottan várják új lakóikat. Ónodi Kornél vállalkozó úgy nyilatkozott az ipolyinfo.com-nak, hogy szinte nincsenek a városban kiadó lakások, vagy amik ritkán megjelennek a hirdetésekben, azok azonnal elkelnek. Erre reagálva indította el ingatlanfejlesztési projektjét, ami már szinte befejezettnek tekinthető.

Az egyik új kialakítású bérlakás Balassagyarmaton. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Egy másik építési vállalkozó a szomszédban, az egykori Egészségház emeleti helyiségeit alakítja át. Balkó Bertalan áprilisban írt alá szerződést az önkormányzati tulajdonú épületrész átalakítására.

Balkó Bertalan vállalkozó és Csach Gábor polgármester a kivitelezési szerződés áprilisi aláírásakor. (fotó: fb.com)

A kivitelező az ipolyinfo.com-nak mutatta be, hogy miután néhány hete megkezdték a bontási munkákat, június első hetében már a falazásnál tartanak, most alakítják ki a lakások belső tereit, valamint ezzel együtt a közművek beépítése is megtörténik.

Bontás után építés – öt lakás készül a városházával szembeni épületben. (fotó: Gyürki Endre/ipolyinfo.com)

Míg Ónodi Kornél a bérlakások esetében lát kiemelkedő keresletet, addig Balkó Bertalan szerint a megvásárolható lakásokból is hiány van a városban.

Öt lakás készül el, 60-70 négyzetméter közötti ingatlanok, amikhez önálló fogyasztásmérők tartoznak. A fürdőszobákban kád, mosdó, mosógép csatlakozó lesz, továbbá konyhabútort is tartalmazni fog minden lakás. Igény van, már egy páran megkerestek, hogy érdekelné őket. De mondtam, hogy addig sajnos, nem tudunk tárgyalni, amíg nem készülnek el a lakások.

– mondta kivitelezést végző vállalkozó. Balkó Bertalan a belvárosi lakások előnyeként értékeli, hogy ez „a város szíve és ennek a városnak lelkének is kell lennie”, az pedig már a napi praktikumhoz tartozik, hogy könnyen elérhető itt minden hivatal, kávézó, pékség, és a történések középpontjában érezheti magát az, aki itt szeretne lakni.

Ugyanez a vállalkozó folytat tárgyalást az önkormányzattal együttműködve a déli városrészben építendő új társasházi lakásokról is. Balkó Bertalan erről mindössze annyit árult el, hogy megvárja, amíg az Egészségházban minden elkészül és sikerrel zárja az értékesítéseket.

Az Ifjúság útjára tervezett új társasházi ingatlanok látványterve. (kép: Baretti SRO)

Mint mondta: ha sikerrel lezárul az első ütemnek tekintett belvárosi építkezés, a második ütemként az Ifjúság útján véglegesítik a projekt részleteit. A látványtervek elkészültek, amelyek éppen azt a cél szolgálják, hogy az újabb igények felmérhetők legyenek – tette hozzá Balkó.

Közben a Rákóczi úton, a Palóc Ligettel szomszédos telken megkezdődött egy romos állapotú, korábban önkormányzati tulajdonú épület bontása.

A várhatóan 30 lakásos társasház szomszédja a Palóc Liget lesz, és közvetlen kapcsolatot biztosít a Rákóczi úthoz is. (fotó: Gyürki Endre/ipolyinfo.com)

A KKE-West KFT. ügyvezetője, Sipos Pál az ipolyinfo.com-nak szombaton délelőtt adott nyilatkozatában részletezte:

A cég ingatlanfejlesztési projektjének keretében két telek összevonásával épül társasház. Felmérjük az előzetes igényeket, mert úgy szeretnénk építkezni, hogy a leendő lakók teljesen elégedettek legyenek. Három szintes épület lesz, alul kereskedelmi helyiségekkel, üzletek vagy irodák lesznek, valamint az első emeleten és a tetőtérben készül el körülbelül 30 lakás.

Sipos Pál hozzátette: június 6-án megkezdték a még meglévő romos ingatlan belső bontását, és hamarosan a teljes épületet elbontják. A jövő év első negyedévében készítik el a végleges tervrajzokat, és az engedélyek birtokában kezdődhet meg az építkezés.

Hirdetések