2019 és 2024 között a Momentum Nógrád vármegyei önkormányzati képviselője egyszer sem szólalt fel a közgyűléseken az általa vállalt egészségügyi, közútfejlesztési és oktatási témákban. Az ígért új lendület elmaradt.

A balassagyarmati születésű Momentumos politikus, Gyuris Dóra (ma már férjezett nevén Papp-Gyuris Dóra) 2019-ben közös kampányvideót készített a párt elnökével, Fekete-Győr Andrással a belvárosi vármegyeháza előtt állva annak bizonyítására, hogy elszánt az érdekképviseletre.

2019-es ígéretei közül egyik érdekében sem szólalt fel Gyuris Dóra. (kép: Momentum)

Fekete-Győr a videóban úgy mutatta be Gyuris Dórát, hogy ő az,

aki szeretné a megyében az egészségügyet, az úthálózatot és az oktatást megreformálni.

A pártelnök hozzátette: „számíthattok ránk”.

A választásokon a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot a megyei önkormányzat vezetésére, 10 mandátumot nyert a pártszövetség. És 5 ellenzéki is bejutott, köztük a Momentumos Gyuris Dóra. Azóta négy és fél év telt el, a megyei, majd vármegyei önkormányzat összesen 28 közgyűlésen tanácskozott, de Papp-Gyuris Dóra a vállalt témakörökben – egészségügy, úthálózat, oktatás – a jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyszer sem szólalt fel.

Az utakat érintő témakörökben még akkor sem kért szót, amikor a Magyar Közút Nonprofit ZRt. képviselőjének minden évben szokásos beszámolóját hallgatta.

A közgyűlés közlekedéstervezéssel is foglalkozott, 2021-ben tárgyalta a megye 2027-ig szóló területfejlesztési koncepcióját, amelynek vitájában többen is megszólaltak az augusztusi ülésen. A közgyűlés elnöke, Skuczi Nándor a közlekedésfejlesztési koncepció megalkotását javasolta, és szakértők bevonását szorgalmazta a Nógrád megyei közúti és a vasúti hálózatok fejlesztési irányainak meghatározására. Gyuris Dóra ekkor távozott az ülésről.

A Budapesten lakó Papp-Gyuris Dóra a vasárnapi választáson ismét a Nógrád vármegyei közgyűlés tagja szeretne lenni, de ezúttal nem a 2019-es szakterületeket vállalja, hanem azt, hogy visszaveszi a Fidesztől a vármegyét, a városokat és a falvakat is.

Hirdetések