Gyenes Szilárd arra kapott megbízatást a választóktól, hogy ügyeket képviseljen, és nem arra, hogy ne vegyen részt bizottsági és testületi üléseken, mégis felvette a másfél milliót – Huszár Péter alpolgármester szerint így nem csoda, ha Gyenes tényleg nem ismeri a várost.

A városüzemeltetés összetett feladat, mert Balassagyarmat mindennapi működésével kell foglalkozni, ezért kiemelt jelentőségű, ha valaki részt vesz ebben – Huszár Péter alpolgármester magyarázata szerint az önkormányzat Városüzemeltetési Bizottsága ilyen típusú feladatokkal foglalkozik, az ellenzéki Gyenes Szilárdot mégsem érdekli annyira, hogy eljárjon az ülésekre.

Az alpolgármester a városi televízióban elmondta, hogy Gyenes Szilárd e bizottság tagjaként nem vette komolyan a munkát eddig.

Egy kicsit jobban együtt kellett volna élnie a várossal. Az elmúlt négy és féléves időszak alatt csak azt tapasztaltam, hogy több volt az ő hiányzása. A 32 bizottsági ülésből 18 esetben nem jelent meg. Én azt hiszem, hogy 18 év alatt nem hiányoztam ennyit a bizottsági ülésekről. Akkor tudunk tájékozódni, meg akkor tudunk információkat szerezni, hogy ha részt veszünk a város életében.

Hozzátette: könnyen előfordulhat, hogy Gyenes Szilárd minden idők rekorder hiányzója lesz, mert sokszor nagyon látványosan maradt távol a bizottsági munkától. Hangsúlyozta: csak 2021-ben másfél millió forintot vett fel az önkormányzat pénztárából az el nem végzett munkáért, amit jogilag megtehetett, de közben a legutóbbi önkormányzati ülésen is kritizálta a városüzemeltetési tevékenységet.

Huszár Péter észrevételezte, hogy ahol nincsenek tévékamerák, ott egyes ellenzékiek sincsenek. A bizottsági ülések ilyenek. De a képviselő-testületi ülések élő tévéközvetítésén már szívesen szerepel mindegyik, ráadásul kampánycélokra használják, mert többnyire országos politikai témákat visznek be, és csak kisebb részben foglalkoznak a helyi ügyekkel. Hozzátette: a városvezetésbe nem való az országos politikai játszma, itt senki ne hívjon fel arra, hogy rugdossuk a minisztériumi ajtókat!

Hirdetések