Különös fordulat történt egy héttel az önkormányzati választások előtt Balassagyarmaton: a SZAB polgármester-jelöltje kimondottan azt kéri, hogy senki ne szavazzon a Mi Hazánkra és más esélytelen jelöltekre sem. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője és egyik önkormányzati képviselő-jelöltje is reagált a felszólításra.

Azzal kampányol a baloldali Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület arca, hogy ne szavazzanak a választópolgárok a Mi Hazánk gyarmati önkormányzati képviselő-jelöltjeire, mert mindannyian esélytelenek bejutni a képviselő-testületbe. Gyenes Szilárd nem indokolta azt, hogy milyen körülmények figyelembe vételével jutott erre a következtetésre.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kiszúrta a Gyenes Szilárd által írt közleményben ezt a felszólítást, és rövidesen válaszolt is neki:

2024-ben teljes listával indult a Mi Hazánk Mozgalom Balassagyarmaton, éppen ezért, arra kérem a tisztelt választópolgárokat, hogy június 9-én támogassák szavazatukkal a Mi Hazánk Mozgalmat!

– a Mi Hazánk a SZAB-bal megegyezően minden választókerületben állított képviselő-jelöltet.

Pulay Gergely (j1) a Mi Hazánk Mozgalom balassagyarmati önkormányzati képviselő-jelöltje. (kép: fb.com)

A baloldali felszólításra a párt egyik balassagyarmati önkormányzati jelöltje is válaszolt. Pulay Gergely úgy véli, hogy tagadás helyett biztatásra van szükség, ő nem szólított fel a SZAB ellen.

Mi nem szeretnénk megmondani, hogy kire ne szavazzanak. Mi egyet szeretnénk kérni, hogy az egyetlen hiteles ellenzéki párt, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeit támogassák. Egyet meg tudok ígérni, ha bekerülök a balassagyarmati képviselő-testületbe, annyit biztosan nem fogok hiányozni, mint Gyenes Szilárd.
Pulay Gergely: biztosan nem fogok hiányozni, mint Gyenes Szilárd. (kép: concretemedia.hu)

Gyenes Szilárdról 2022-ben derítették ki, hogy 1,4 millió forint tiszteletdíjat vett fel úgy a városi önkormányzattól, hogy 2021-ben 9 ülésből 8 alkalommal nem vett részt rajta. A concretemedia.hu azt is kimutatta, hogy 6 bizottsági ülést is tartottak abban az évben, mindegyikről hiányzott Gyenes Szilárd.

Hirdetések