A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves motorkerékpár vezető ellen, aki alkohol hatása alatt szenvedett balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2024. március 11-én Cserháthaláp irányából Cserhátsurány irányába ittasan vezette robogóját, mögötte – szabálytalanul – felesége ült. A vádlottnak nincs vezetői engedélye és bukósisakot sem viselt.

Ittassága miatt a férfi egy egyenes útszakaszon az útpadkára hajtott, majd az árokba zuhant, súlyos csonttöréses sérülései mellett a motor is megrongálódott.

Magatartásával megszegte a KRESZ több rendelkezését is, ugyanis járművet csak az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, a járművel az út vonalvezetésének megfelelően közlekedik, valamint a zárt utastérrel nem rendelkező motorkerékpáron utazó személynek becsatolt motorkerékpár-bukósisakot kell viselni.

Az ügyészség a férfivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki pénzbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések