Tucatnyi fotó érkezik arról, hogy Balassagyarmaton félrevezető szórólapokat terjeszt a baloldali ellenzék, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület. Gyenes Szilárdék kiadványa azt hirdeti, hogy a választások nem június 9-én lesznek, hanem július 9-én.

Bízik abban a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesülete (SZAB) távozó politikusa, hogy egyre több ember hiszi el: a médiában közölt információk fele sem igaz – erről beszélt Gyenes Szilárd polgármesterjelölt riporteri kérdéseire válaszolva Lombos István egy ma közzétett kampányvideóban, miközben a SZAB jelöltjei dezinformáló sajtóterméket dobálnak a városi postaládákba.

A színes, A5 méretű, 4 oldalas kiadvány borítóján Gyenes Szilárd képe alatt arra biztatják a választópolgárokat, hogy a valós dátumtól eltérően egy hónappal később szíveskedjenek szavazni rájuk.

A SZAB egy hónappal később küldi a választókat az urnákhoz. (fotó: beküldött)

Én, én csak bizakodom. Abban bízom, hogy egyre több embernek nyílik ki a szeme és látja azt, hogy ez a fajta központi propaganda, amit a kormány és az ő hozzá tartozó média próbál lehozni Magyarországon, az egyre kevesebb embernél ér célba.

– mondta Lombos István a ma közzétett SZAB interjúban. Ha Lombos reményei teljesülnek, akkor a választók július 9-én mennek szavazni, azonban az önkormányzati voksolás egy hónappal korábban, június 9-én lesz.

Érdeklődtünk, hogy hány munkatársuk vett részt a

  • a nyomdai előkészítés során,
  • a nyomtatáskor,
  • az elkészült kiadvány átvételekor és jóváhagyásakor, valamint
  • a terjesztés idején?

Feltételezve, hogy a kiadvány létrehozásában segítséget nyújthatott a SZAB fotósként dolgozó képviselő-jelöltje, elsőként Makrai Richárdhoz fordultunk, de nem vette fel a telefont. A 15:15-kor küldött sms-ünkre egyelőre nem érkezett válasz.

Hirdetések