Meg lehet nézni – ezt válaszolta az ipolyinfo.com-nak Gyenes Szilárd balassagyarmati polgármesterjelölt arra a kérdésre, hogy az általuk szorgalmazott belvárosi nyilvános wc ügyét felkarolva, hogyan döntöttek a városlakók az ötletről.

Meglepő és érdekes – az éppen egy hónapja indított internetes szavazás pillanatnyi állását Gyenes Szilárd minősítette így. A Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) polgármester-jelöltje szerint Balassagyarmaton égető szükségű egy nyilvános wc, amit valahol a belvárosban kellene elhelyezni. Az építkezést nem az önkormányzatra bízná a SZAB, szeretnék megbeszélni a politikusok, hogy hová legyen téve az.

Gyenes korábban már kinyilatkoztatta, hogy fontos kérdésekben konzultálni fog a városlakókkal, hogy ne az önkormányzat felelőssége legyen a döntés, mert azt ők nem tudják biztosan jól felvállalni, hanem a városlakók szavazáson döntsenek ilyen esetekben.

A nyilvános wc-re vonatkozó kérdést 2024 április végén tették fel; Gyenes Szilárd fontosnak tartotta megemlíteni, hogy világnézetre tekintet nélkül lehet erről szavazni.

A szavazók szerint nem kell újabb nyilvános wc Balassagyarmaton.

Most, egy hónappal később több, mint kétharmados elutasítottsággal áll a voksolás a SZAB internetes oldalán.

Vesztésre áll.

– írta meglepődve Gyenes Szilárd, miután több mint 400 leadott szavazat után 69%-os vesztésre áll a SZAB terve.

A baloldali tömörülés korábban is próbálkozott hasonló témával, azonban a 2019-es választási kampány idején még nem indítottak szavazást a Balassagyarmaton pejoratív jelzővel ismert önkormányzati üdülő jövőjéről. A SZAB úgy tudta, hogy a „toszóház” nincs használatban, ezért ha akkor megnyerték volna a választást, kinyitották volna az üdülő kapuit.

2019-ben erről még nem szavazhattak a városlakók, de megígérte a SZAB. (kép: fb.com)

Csakhogy akkor is nyitva volt az üdülő, de októbertől (a választási kampány utolsó heteiben) már a hűvös idő miatt nem volt rá kereslet, ugyanis az évtizedekkel azelőtt kiépített elektromos padlófűtést annak drága üzemeltetése miatt nem kívánta használni senki, gázfűtésre pedig a hálózat hiányában nem volt lehetőség, azt éppen 2024-ben kezdték bővíteni Nyírjesben, és várhatóan jövőre jutnak el a „toszóházhoz”.

Hirdetések