Lemondta a balassagyarmati ellenzéki pártok szövetsége az utolsó önkormányzati kampányeseményt is. Múlt héten gyér érdeklődés kísérte az utcafórumot, tegnap az esőre várva nem mentek ki a Palóc Ligetbe, most pedig arról tájékoztatták az ipolyinfo.com-ot, hogy lemondják a zárt térbe tervezett eseményt is.

A Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület a 2024. évi önkormányzati kampányban 4 hét alatt 4 kampányeseményt szervezett.

Az elsőt május 4-én egy étterem különtermében rendezték meg, ahol Márki-Zay Péter ex-miniszterelnök-jelölt mondott beszédet az európai parlamenti választások kapcsán, és kérte mintegy 20 fős közönségét, hogy szavazzanak majd Gyenes Szilárd polgármester-jelöltre. Később az esemény egyik vállalkozó résztvevője ennek ellentmondva azt tudatta, hogy valójában nem mondott Márki-Zay semmit sem Gyenesről – erről azóta sem közöltek hitelt érdemlő információkat a SZAB politikusai. Ami ennél is furcsább, hogy a két politikus felvett egy kampányvideót is késő este a belvárosban, de a SZAB eddig nem publikálta.

Márki-Zay Péter: Gyenes Szilárd meg tudja védeni az embereket a szabadság érdekében. (videó: beküldött)

A második kampányeseményt május 14-re szervezték a belvárosba, de a tervezett utcai beszélgetések érdeklődés hiányában elmaradtak. Gyenes Szilárd vélekedése szerint Balassagyarmaton minden ember fél a nyilvános véleményalkotástól.

A harmadik lett volna a Momentummal közös fórum május 31-én, amelynek helyszíneként a Palóc Ligetet jelölték meg. Külön érdekesség, hogy az eseményt aznap hirdették meg, amikor megtartották volna. Benkó Tamás, a Momentum politikusa internetes fórumokon azzal védekezett, hogy – egyelőre ismeretlen csatornákon – már egy hete bárki tudhatott tervükről. A nyilvánosan elérhető adatok szerint Gyenes Szilárd és a SZAB valóban csak néhány órával a rendezvény előtt tette közzé az aznapi esemény hirdetését. A Momentummal közös programot végül nem tartották meg várható időjárási okra hivatkozva – ezt Lombos István a SZAB önkormányzati képviselője mondta hírportálunk érdeklődésére. Lombostól azt is tudakoltuk, hogy miért nem tették át zárt térbe az eseményt, de azt mondta, hogy nem gondoltak erre. Végül egy több mint fél órás videóinterjút készített egymással a két politikus a közönség kizárásával valahol – zárt térben.

Szintén május 31-én lett volna a negyedik és egyben utolsó SZAB-os kampányesemény. A programot a zeneiskolában akarták megrendezni, sztárvendége Gémesi György Gödöllő polgármestere lett volna.

Nem lesz végül is. Mert úgy volt, hogy 31-én a zeneiskolában lesz a kampányzáró, de úgy döntött az elnök úr [Gyenes Szilárd – a szerk.], meg a többiek, hogy nem lesz.

– tudatta Lombos István az ipolyinfo.com-mal. Az okról Lombos nem kívánt beszélni.

Hirdetések