Adamek István balassagyarmati Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt szerint az északi városrész csapadékvíz-elvezetési problémája foglalkoztatja legjobban az ott lakókat. Lakossági fórumán többen is azt kérték, hogy képviselje kérésüket az újonnan alakuló képviselő-testületben.

A civilben kereskedő Adamek Istvánt nagyon sokan ismerik. Kék ABC nevű élelmiszer üzlete és közeli étterme szinte megállás nélkül szolgálja a városi és térségi vásárlókat. A városi televízióban arról beszélt, hogy számára a politikai szerepvállalás éppen annyira érdekes, mint eddigi tevékenységében szolgálni a vásárlókat.

Adamek úgy véli, hogy a politikának is úgy kell működnie, mint a vállalkozásnak: a beérkező igények teljesítése ad örömet, nem csak azoknak, akik kérték azok megvalósítását, hanem neki is jó érzés, ha tudja, képes segíteni másokat.

Az interjúban részletezte: lakossági fórumon vetették fel a környéken lakók, hogy egyesek már hosszú évek óta várják, hogy a csapadékvíz elvezetését megoldják, azonban az utóbbi években sokszor bizonyosodott be az is, hogy változó klíma miatt sokszor özönvízszerű esőzések okoznak problémát a lakott területeken. Az elvezető csatornák kapacitása kicsi, ezért azt kérték a lakók, hogy erre is fordítson figyelmet, ha megválasztják képviselővé az önkormányzati választáson.

Hirdetések